Direktlänk till inlägg 19 februari 2015

En veckas middagar.

Av Berg - 19 februari 2015 20:59

Torsdag......var tog alla midagstips vägen? Det är sportlov och mycket som händer. Det har varit bad, museum,trampolinträning och ett sök med Missing people med ett glädjefyllt resultat. Men åter till veckans middagar.


I tisdags fick vi en liten försmak av vår. Ett antal plussgrader och sol. Riktigt trevligt. En fantastisk dag att starta grillen på. Jag och familjen är riktigt förtjusta i grillat. Gärna då varianten då jag grillar i flera timmar. Det gör jag i min lokomotivgrill som jag eldar med björkved.

 

I denna stoppade jag in en karré med ben på 1,7kg. På med lite garlicglace salt och peppar sedan in i ugnen i ca tre timmar. När det är färdigt så rullar jag in köttstycket i aluminiumfolie och sedan får det ligga och vila i köket i ca en timme. Resultatet är bara såååååååå underbart.

  Till detta åt vi lite herrgårdsgrönsaker och en vitkålssallad.

Vitkålssallad:

Vispgrädde ca 1 dl vispas. I detta rör jag ner ca 2msk majonäs,limepeppar och thaisoya. Sen bankar jag ner strimlad vitkål så det räcker till de som vill ha. En halv tunnt strimlad lök är kanongott att ha i oxå.


Onsdag.


Bara jag och barnen hemma. Förmiddagen spenderades på Ugglebadet i Perstorp. 34 grader i vattnet såååååå gött.

Till middag provade jag att göra en LCHF ugnspannkaka. Det blev faktikt över förväntan.


Jag skar ner en bit fläsk ca 300g och la ner i en glasform som jag smort in i smör. Sjuss in i ugnen och sätt den på 200grader.

Under tiden knäcks 8 ägg i en bunke på med ca 5dl grädde. Lite salt smaka gärna fläsket innan för att kontrolera sältan. Veva runt lite med en visp så att äggen delar på sig och myser ihop med grädden.  När fläsket blivit härligt brynt så ta ut formen och häll på smeten. Tebax in i ugnen och vänta mellan 20-25 min. Avnjut med Önos low carb lingonsylt med hyffsat lite kolisar i.

 


Torsdag...


I dag stod det Flygande jakob på menyn. Gott gottigottgott.

Igår passade jag på att grilla två påsar med kycklingklubbor som jag idag gjorde jakob på.

Två paket bacon steks så där härligt gyllene. Jag lägger baconet i en kall panna så kryper det ur lite mer fett och detta använder jag sedan till att steka blomkålsris i till middagen.

Det nystekta baconet lägger jag sedan i en ugnsfast form och oppan på det lägger jag den grillade kyllingen som jag dragit isär till små bitar. Vispa 5dl grädde ganska hårt. I med upp till 2dl chillisås av valfritt märke tills den smak ni önskar framkommer. Bred på grädden på kyllingen och kasta in i ugnen som är förvärmd på 200grader. När allt är varmt och fått en härlig färg serveras det med ris av valfri variant och en grönsallad. Toppa med jordnötter och njut.

 

I morgon steker jag en härlig köttbit och gör en rättiksgratäng till det.


Smaklig spis.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Berg - 2 mars 2015 21:13

Ny vecka nya möjligheter. Helgen har varit allt annat än LCHF. Dat har frossats i ostbågar,lösgodis, läsk och avslutades med en fet familjepizza. Sjukt gott, och inget dåligt samvete här inte. Det ärbara att fortsätta där vi slutade i fredags och käk...

Av Berg - 26 februari 2015 16:49


  Då var det torsdag och blomkålslåda på menyn. Blev riktigt gott, påminde om stuvad blomkål med bacon som är en favoriträtt i huset.    Skiva och stek 2pkt bacon knaprigt.  Under tiden passar ni på att dela blomkålen. Jag delar den på fyra ...

Av Berg - 23 februari 2015 19:25

I dag har det varit en riktig slappedag. Det enda vettiga jag gjort är att jag var och handlade i förmiddags. Perfekt att göra en måndag förmidda. Nästan folktomt och bara nya frächa varaor. Det är inte bara en nackdel att vara arbetslös.    I mo...

Av Berg - 23 februari 2015 08:57

Då var sportlovet slut för detta året och nu kommer snön. Fullkomligt vräker ner utanför fönstret, trots att Helsingborgs Dagblad ocg SMHI är helt övertygade om att våren har kommit???? FEL!!!!! Nåja mat var det.   Måndag         Flygande jakob...

Av Berg - 22 februari 2015 18:04


  Veckans söndagsmiddag var stekt fläskkarré och en ny variant på kålSallad. Supergod blev den.    strimla en bil kål med kniv. Strimla även ner en halv rödlök tunt.  I en liten bunke blandar du sedan 2msk créme fraiche, en halv burk cantadou ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<<
Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gätbok


Ovido - Quiz & Flashcards